KÓKUSZTEJES-GYÖMBÉRES GARNÉLALEVES
![KÓKUSZTEJES-GYÖMBÉRES GARNÉLALEVES](http://gastrolin.hu/wp-content/uploads/2021/04/106917361_4381075521910217_4072671998964883607_n.jpg)
A legfinomabb leves a világon:
Kókusztejes, gyömbéres garnélaleves
Laktató, pikáns, ízes![😋](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t59/1.5/16/1f60b.png)
![👌🏼](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td0/1.5/16/1f44c_1f3fc.png)
![😋](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t59/1.5/16/1f60b.png)
![👌🏼](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td0/1.5/16/1f44c_1f3fc.png)
Recept:
3-4 db vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 db gyömbér
3 db lime
2 db piros kaliforniai paprika
4-5 db újhagyma
500 g koktél paradicsom
1 kk pirospaprika
chili
só
bors
500 g garnéla
4 konzerv (1 db 400ml) kókusztej
A lényeg, hogy a legnagyobb edényt vegyük elő, mert egy nagyon gazdag, bőséges leves lesz sok alapanyaggal. És ne sajnáljuk bele az alapanyagokat!![😉](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb0/1.5/16/1f609.png)
![😉](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb0/1.5/16/1f609.png)
Először 3-4 fej vöröshagymát vékony csíkokra kell vágni és olajon megdinsztelni. Erre jön 5-7 gerezd kinyomkodott fokhagyma és a vékony karikákra vágott gyömbér. (1 kisebb db gyömbér nyugodtan belemehet) Ezutàn kb 2 db, nagyobb, piros kaliforniai paprika csíkokra vágva, 4-5 db újhagyma karikákra vágva (mehet bele a zöld levele/szára is) majd vègül a koktélparadicsomok (min 500g) félbevágva és 3 ek kanálka paradicsomszósz. Mint egy pörköltet, a zöldségeket olajon puhára dinszteljük először, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, rászórunk egy kis pirospaprikát és chilit (szintén ízlés szerint) majd 4-5 lime reszelt héját is hozzáadjuk. (Ezeknek a lereszelt lime-oknak a levét is ki fogjuk csavarni, ne dobjuk el)
Ha úgy érzezzük jól összefonnyadtak a zöldségek és összeértek az ízek, akkor lejjebb vesszük a hőfokot és beleöntünk 4 konzerv (1db 400ml) kókusztejet. Közepes hőfokon addig főzzük, amíg elkezd bugyogni, forrni. Hagyni bugyogni, 5-10 percet, majd újra alacsonyabb hőfokra kapcsolni és hozzáadni a garnélákat. Mehet bele minimum 500g!
Ne spóroljunk vele, ez lesz benne a lényeg! Egy 10 percig közepes fokon főzzük! Hozzáadjuk még a kifacsart lime-ok levét (közben ízlelgessük mennyit) még sózhatom, borsozhatom, chilit is tehetek bele… de a leves már készen van! Friss kenyérrel lehet tunkolni!
![😉](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb0/1.5/16/1f609.png)
![](http://gastrolin.hu/wp-content/uploads/2021/04/106743632_4381075551910214_5709793685587402491_n.jpg)
+ There are no comments
Add yours