KÓKUSZTEJES-GYÖMBÉRES GARNÉLALEVES


KÓKUSZTEJES-GYÖMBÉRES GARNÉLALEVES
A legfinomabb leves a világon:
Kókusztejes, gyömbéres garnélaleves
Laktató, pikáns, ízes😋👌🏼
Recept:
3-4 db vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 db gyömbér
3 db lime
2 db piros kaliforniai paprika
4-5 db újhagyma
500 g koktél paradicsom
1 kk pirospaprika
chili
só
bors
500 g garnéla
4 konzerv (1 db 400ml) kókusztej
A lényeg, hogy a legnagyobb edényt vegyük elő, mert egy nagyon gazdag, bőséges leves lesz sok alapanyaggal. És ne sajnáljuk bele az alapanyagokat!😉
Először 3-4 fej vöröshagymát vékony csíkokra kell vágni és olajon megdinsztelni. Erre jön 5-7 gerezd kinyomkodott fokhagyma és a vékony karikákra vágott gyömbér. (1 kisebb db gyömbér nyugodtan belemehet) Ezutàn kb 2 db, nagyobb, piros kaliforniai paprika csíkokra vágva, 4-5 db újhagyma karikákra vágva (mehet bele a zöld levele/szára is) majd vègül a koktélparadicsomok (min 500g) félbevágva és 3 ek kanálka paradicsomszósz. Mint egy pörköltet, a zöldségeket olajon puhára dinszteljük először, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, rászórunk egy kis pirospaprikát és chilit (szintén ízlés szerint) majd 4-5 lime reszelt héját is hozzáadjuk. (Ezeknek a lereszelt lime-oknak a levét is ki fogjuk csavarni, ne dobjuk el)
Ha úgy érzezzük jól összefonnyadtak a zöldségek és összeértek az ízek, akkor lejjebb vesszük a hőfokot és beleöntünk 4 konzerv (1db 400ml) kókusztejet. Közepes hőfokon addig főzzük, amíg elkezd bugyogni, forrni. Hagyni bugyogni, 5-10 percet, majd újra alacsonyabb hőfokra kapcsolni és hozzáadni a garnélákat. Mehet bele minimum 500g!😉 Ne spóroljunk vele, ez lesz benne a lényeg! Egy 10 percig közepes fokon főzzük! Hozzáadjuk még a kifacsart lime-ok levét (közben ízlelgessük mennyit) még sózhatom, borsozhatom, chilit is tehetek bele… de a leves már készen van! Friss kenyérrel lehet tunkolni!

+ There are no comments

Add yours