LENCSERIZOTTÓ GRILLEZETT SÜTŐTÖKKEL


LENCSERIZOTTÓ GRILLEZETT SÜTŐTÖKKEL

Hozzávalók:

500 g lencsekonzerv
250 ml húsleves alaplé
kis méretű sütőtök
150 g teavaj
marék parmezán
olívaolaj

bors
majoranna
1 szál kolbász
1 ek tejföl (tálaláshoz)

Elkészítés:

A sütőtököt kockákra vágom, olívaolajjal meglocsolom, sózom, borsozom és szárított majorannával még ízesítem! Előmelegített sütőben 190 fokon 20 perc alatt megpuhítom majd 5 percig grill fokozaton pirítom!
Amíg sülnek a tök darabok, lecsöpögtetem a lencséről a levét, hideg vízzel jól átmosom és egy serpenyő aljába kis olívaolajat öntök, magas hőfokra kapcsolom a főzőlapot és rászórom a lencsét. Pár percig fakanállal forgatom, majd hozzáadom a vaj felét, sóval- borssal ízesítem és hagyom míg teljesen elolvad a vaj és már bugyog. Ekkor felöntöm a húsleves alaplével, visszaveszem a hőfokot közepes lángra és 10-15 percig főzöm. Mikor nagyjából elforrt róla a víz, hozzáadom a vaj másik felét és újra 10 percig hagyom bugyogni. Mikor már krémes állagú lesz ez a lencserizottó, akkor adok hozzá egy marék parmezánt, elkeverem és készen van a köretünk.

A kolbászt felkarikázom és forró serpenyőben ropogósra sütöm!

Ekkor már biztosan elkészült a sütőtök is! Csak a tálalás maradt hátra!

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours