Póréhagymás csirkemell spárgaágyon


Póréhagymás csirkemell spárgaágyon

Hozzávalók:

1000 g csirkemell
1 db póréhagyma
500 g zöld spárga
200 g pulykamell/csirkemell sonka
300 g 20%-os tejföl
2 marék reszelt trappista sajt

bors
olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és borsozzuk, majd forró olajon mindkét felét elősütjük.
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a sonkákat pedig vékony csíkokra és szintén kis olíva olajon átfuttatjuk. (Először a póréhagyma karikákat, majd pár perc után hozzáadjuk a sonka csíkokat.)

A csirkemelleket egy tál aljába helyezzük szorosan egymás mellé. A póréhagyma karikákat és a sonkacsíkokat egy keverőtála öntjük, majd  2 pohár tejföllel összekeverjük. Ezt még ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk, majd a csirkemellek tetejére kanalazzuk. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Amíg sülnek a csirkemellek a sütőben, a spárgáknak levágjuk a fás végét, majd egy serpenyőbe 1 evőkanál teavajat melegítünk és rászórjuk a spárgákat. Megsózzuk ízlés szerint és 10 perc alatt puhára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours