Vidéki almáspite


Vidéki almáspite

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
1 cs sütőpor
7-8 db alma
2 púpozott ek fahéj
1 cs vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor

Elkészítés:

Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral és porcukorral, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és jól összegyúrjuk. A tésztát egy belisztezett vágódeszkára tesszük, a tésztát is belisztezzük, hogy ne ragadjon és egy késsel kettévágjuk.
Egy másik tálba belereszeljük a megpucolt almákat és hozzáadjuk a kristálycukrot (ha az alma savanykásabb akkor nyugodtan tegyünk még bele cukrot). Összekeverjük és jól kinyomkodjuk a reszelt almák levét, különben a tésztát eláztatja. Ezután hozzáadjuk a fahéjat és vaníliás cukrot.
Az egyik tésztánkat kisodorjuk és a tepsi aljába tesszük, (A TEPSIT NE ZSÍROZZUK!), majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is és befedjük vele az almánkat.
Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel.
Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, 160 fokon.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours