Rakott túrós palacsinta


Rakott túrós palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta tésztához:
– 500 g liszt
– 500 ml langyos tej
– 1 tojás
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 ek cukor
– csipet só
– 1 tk szódabikarbóna
– 250 ml víz
– 1 ek olaj

Palacsinta töltelékhez (túrókrém):
– 500 g tehéntúró
– 2 db tojás (külön lesz szükségünk  a sárgájára, külön a fehérjére)
– 1 cs vaníliás cukor
– 3 ek cukor
– 150 g tejföl
– reszelt citrom héja

Mártáshoz: 
– 1 db tojás sárgája
– 200 g tejszín
– 3 ek cukor
– fél csomag vanília puding
– 50 g olvasztott teavaj

Opcionális: mandula vagy mazsola

Elkészítés:

A palacsintasütőt elkezdjük melegíteni, szinte a legmagasabb, legforróbb fokozatot használjuk. Amíg melegszik elkészíthetjük a tésztánkat és a túrókrémünket.

Palacsinta tészta: 
A palacsinta tésztához csomómentesre keverjük a hozzávalókat. (Ha langyos tejet használunk, könnyebben csomómentesre keverjük) Fontos, hogy inkább egy folyékonyabb, lágyabb tésztát kapjunk, mint sűrűbbet, ha nem ítéljük meg elég hígnak, akkor vízzel hígíthatjuk tovább.

Túrókrém:
A túróhoz hozzáadjuk a két darab tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot, a 150 g tejfölt és reszelünk bele 1 citrom héját. Ezt összekeverjük és a tojások megmaradt fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Az így kapott habunkat finoman, lassan hozzákeverjük a túrókrémhez. (Tehetünk bele mazsolát)

Mártás: 
200 g tejszínhez hozzáadunk 1 tojás sárgáját és hozzáöntjük az 50 g olvasztott teavajunkat. (Fontos, hogy az olvasztott vaj ne legyen forró, hiszen akkor összekapja a tojást). Belekanalazunk 3 evőkanál cukrot és fél csomag vanília pudingot. Csomómentesre keverjük ezt is.

Most, hogy minden alapanyagunk elkészült, forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Majd nem sajnálva a túrókrémet, vastagon megtöltjük vele a palacsintákat. Feltekerjük és 2 vagy 3 szeletekre vágjuk.
Kivajazunk egy tálat és szorosan egymás mellé állítjuk a már megtöltött palacsintacsigákat. Ha megtelt a tál, leöntjük a vaníliás öntettel.

180 fokos előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni a palacsinta teteje.
Porcukorral megszórjuk! (Szórhatunk rá pirított mandulát is)

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours