Sült kaliforniai paprikakrémleves


Sült kaliforniai paprikakrémleves

Hozzávalók:

5 db piros kaliforniai paprika
150 g főzőtejszín

1 ek méz
1 ek olívaolaj
3 ek étolaj
1 db vöröshagyma
1 db tyúkhúsleves kocka
1 db padlizsán
50 g feta sajt
1 kis kanál teavaj

Elkészítés:
Felvágjuk és kimagozzuk a kaliforniai paprikákat, majd sütőpapírra helyezzük a szeleteket és meglocsoljuk olívaolajjal és mézzel.
180 fokos előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, míg kezdenek megbarnulni a paprikák szélei.
Közben kockákra aprítjuk a hagymát és egy edényben, kis olajon megdinszteljük.
Ha készen vannak a paprikák, hozzáadjuk a hagymakockákhoz és még párszor az olajban átkeverjük. Felöntjük kb 750 ml vízzel, közepes lángon hagyjuk melegedni még kb 10 percet, ezután hozzáteszünk egy leveskockát és ízlés szerint megsózzuk.

Ha elolvadt benne a leveskockánk és megszínezte a paprikás vizet, kiöntünk mindent egy turmixgépbe, és pépesre turmixoljuk. (Ízlés szerint ezután le lehet szűrni, hogy simább, lágyabb állagot kapjunk, de, ha megfelelően leturmixoltuk, akkor nem lesz zavaró a paprikák héja)

Visszaöntjük az edénybe és még 10 percig közepes lángon főzzük tovább, hozzáadva a 150ml tejszínt. Aki hígabban szereti, adhat hozzá még vizet is.

Elkészítjük a padlizsános, fetás levesbetétet hozzá.
A padlizsánból vékony csíkokat szelünk, egy serpenyőbe kevés teavajat olvasztunk és ráhelyezzük a padlizsán szeleteket. Hagyjuk mindkét oldalát megpirulni, ha megpirultak, akkor kivesszük és fetasajttal megszórjuk rá, és feltekerjük.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours