Tortilla kettős


Tortilla kettős

Hozzávalók:

– tortilla / wrap lapok (6 db) 245g
– 500g csirkemell
– 1 közepes nagyságú karfiol
– 175g 20%-os tejföl
– 1 gerezd fokhagyma
– só
– bors
– 5 ek majonéz
– 5 ek sweet chili szósz (vagy 4 ek méz és 2 ek pirosarany öszekeverve)
– fejes saláta / jégsaláta / salátamix
– 2-3 db paradicsom
– fél kígyóuborka
– 1 lilahagyma
– csemegekukorica
– kis reszelt trappista sajt
– fél bögre liszt
– 2 db tojás
– 1 bögre zsemlemorzsa
– olaj

Elkészítés KARFIOLOS:

A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és forrásban lévő sós vízben megfőzöm. (Figyeljünk rá, hogy ne túl puhára főzzük, hogy a panírozásnál egyszerűbben dolgozzunk vele).
Amíg főlnek a karfiol rózsák, felszeleteljük vékony szeletekre a zöldségeket (paradicsomot, uborkát, lilahagymát)
Széttépkedjük a salátánkat és reszelünk egy kis trappista sajtot. (Annyit csak, hogy a tortilla lapokat meg tudjuk szórni vele).
Elkészítjük a majonézes édes-chilis szószunkat, 5 ek majonézt összekeverünk 5 ek sweet chili szósszal. Ha nincs otthon sweet-chili szószunk, akkor 4 ek mézhez keverjünk 2 ek pirosaranyat (ízlés szerint csípőset) és ezt a kapott mártást keverjük hozzá a majonézhez.
Közben már félig puhára főtt a karfiol, leszűrjük és bepanírozzuk. Lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásokba forgatjuk és végül a zsemlemorzsába. Forró olajban kisütjük őket.
Ez idő alatt megpirítjuk egy serpenyőben a tortilla lapokat (mindig frissen annyit pirítsunk, amennyit el is készítünk, mert hamar kihűl és kiszárad).
Nincs más dolgunk, mint szórni rá salátát, pár paradicsom- és uborka karikát, csemegekukoricát, lilahagymát, szeletelünk rá pár db karfiolt és leöntjük a majonézes édes-chilis mártással, a tetejére pedig sajtot szórunk.

CSIRKEMELLES:

Csíkokra vágjuk a csirkemelleket, megsózzuk és forró olajban ropogósra sütjük, hagyjuk megpirulni.
A fent említett zöldségeket már előkészítettük, csak a mártást kell összekevernünk, a tejfölhöz hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, csipet sót és borsot.
A tortilla lapokat megpirítjuk és megszórjuk a salátával, zöldségekkel, a tetejére mehetnek a szépen megpirult, ropogós csirkemell csíkok, majd leöntjük a fokhagymás-tejfölös mártással.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours