Frankfurti leves


Frankfurti leves

Hozzávalók:

1 db közepes fejű kelkáposzta
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 db krumpli
egész darabos fűszerkömény (ízlés szerint az ízesítéshez)
só (ízlés szerint az ízesítéshez)
bors (ízlés szerint az ízesítéshez)
pirospaprika (Ízlés szerint az ízesítéshez)
3 db tyúkhús leveskocka
5 ek étolaj
8 db frankfurti virsli
1 szál kolbász
200g szeletelt bacon
175g tejföl

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a felszeletelt kelkáposztaleveleket, a megpucolt sárga- és fehérrépákat, beledobjuk a 2 db szintén pucolt krumplikat és a vöröshagymát egészében, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel, ezután pedig felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a kelkáposztaleveleket. Dobunk hozzá 3 db leveskockát.
Hagyjuk főni közepes lángon lefedett tetővel, amíg megpuhulnak a répák.

Ha megfőttek a zöldségek, levesszük a hőfokot alacsonyabb lángra.
Addig karikákra és vékony szeletekre felvágjuk a kolbászt, és a szeletelt baconcsíkokkal olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a leveshez.
A legvégén pedig felkarikázzuk a virsliket, ezeket a meleg levesbe beleszórjuk, már nem kell, hogy forrjon a leves, nehogy szétfakadjanak a virslik.

Kikeverjük a tejfölt kiskanállal és beleöntjük a levesbe.

Az így elkészült levest még a fűszerekkel ízesíthetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

+ There are no comments

Add yours