Répakrémleves-bacon chips
Hozzávalók:
1 k sárgarépa
200 g főzőtejszín
1,5 l víz
4 ek olaj
petrezselyem
só
bors
250 g kockázott bacon
2 db tyúkhús leveskocka
Elkészítés:
LEVES
A sárgarépákat megpucoljuk, nagy lángon 4 evőkanál olajban megdinszteljük. (körülbelül 5-7 percig) Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal és petrezselyemmel.
Ezután felöntjük a 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a két darab leveskockánkat és fedő alatt puhára főzzük a répákat.
Ha megpuhult, egy botmixer segítségével lepürésítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony lángon tovább főzzük. A végén hozzáöntjük a 200 g főzőtejszínünket, és lassú mozdulatokkal belekeverjük a pürénkbe.
Ilyenkor még lehet hozzáadni vizet, aki hígabban kedveli a krémleveseket.
BETÉT
1-2 darab sárgarépát megpucolunk, felkockázzuk és kevés olajon ropogósra sütjük. Miközben sülnek a répakockák hozzáadagoljuk a bacon kockáinkat is, együtt sütjük tovább őket. Ha a bacon megpirult, egy kis tálba kimerjük a répákkal együtt.
Tálalás:
Répa- és bacon chips-szel megszórjuk, sajtot reszelhetünk rá és friss bazsalikomlevelet tetszés, ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours