Medvehagyma krémleves buggyantott tojással


Medvehagyma krémleves buggyantott tojással

Hozzávalók:

1 nagy csokor medvehagyma
1 ek olívaolaj
1 db nagyobb burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
8 dl víz
1 db húsleveskocka
2 dl főzőtejszín

bors

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát és a kinyomott fokhagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát és felengedjük a vízzel. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kb 10 percig főzzük. Ezután botmixerrel leturmixoljuk. Majd hozzáöntjük a tejszínt és simára keverjük. 5 percig közepes hőfokon még főlni hagyjuk.

BUGGYANTOTT TOJÁS:

Hozzávalók:

1 db tojás
1 csipet só
1 ek ecet
1 l víz

Elkészítés:

Add az ecetet és a sót a vízhez, és tedd fel az egészet forrni. Közben üss bele egy tojást egy kis tálba / kávés pohárba és készítsd elő a merőkanalat. Miután felforrt a víz, vedd lejjebb a hőfokot és várd meg amíg lobogóból gyöngyözőbe vált, ekkor helyezd bele a merőkanalat és lassan, alacsony magasságból, óvatosan engedd a tojást a merőkanálba. Ne mozgasd, ne csinálj vele semmit, csak várj 3 percet! 😉 3 perc után készen is van, mehet a levesbe!

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours