Répakrémleves-bacon chips


Répakrémleves-bacon chips

Hozzávalók:

1 k sárgarépa
200 g főzőtejszín
1,5 l víz
4 ek olaj
petrezselyem

bors
250 g kockázott bacon
2 db tyúkhús leveskocka

Elkészítés:
LEVES
A sárgarépákat megpucoljuk, nagy lángon 4 evőkanál olajban megdinszteljük. (körülbelül 5-7 percig) Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal és petrezselyemmel.
Ezután felöntjük a 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a két darab leveskockánkat és fedő alatt puhára főzzük a répákat.
Ha megpuhult, egy botmixer segítségével lepürésítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony lángon tovább főzzük. A végén hozzáöntjük a 200 g főzőtejszínünket, és lassú mozdulatokkal belekeverjük a pürénkbe.
Ilyenkor még lehet hozzáadni vizet, aki hígabban kedveli a krémleveseket.

BETÉT
1-2 darab sárgarépát megpucolunk, felkockázzuk és kevés olajon ropogósra sütjük. Miközben sülnek a répakockák hozzáadagoljuk a bacon kockáinkat is, együtt sütjük tovább őket. Ha a bacon megpirult, egy kis tálba kimerjük a répákkal együtt.

Tálalás:
Répa- és bacon chips-szel megszórjuk, sajtot reszelhetünk rá és friss bazsalikomlevelet tetszés, ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours