Tormakrémleves


Tormakrémleves

Hozzávalók
50g reszelt torma (friss)
200ml főzőtejszín
700ml alaplé/víz+1db tyúkhús leveskocka
4-6db krumpli a sűrítéshez

bors
deci fehérbor (elhagyható)
2ek olaj

A tormát lereszeljük és kis olajon átfuttatjuk, épp, hogy csak addig, amíg nem barnul meg. Felöntjük a húsleves alaplével vagy a vízzel (ez esetben teszünk hozzá 1 db leveskockát). Közepes lángra tesszük, felkockázzuk a megpucolt burgonyákat és puhára főzzük ebben a tormás vízben. Ha megpuhultak a krumplik, botmixerrel egységes-krémes állagúra turmixoljuk, és visszatesszük közepes lángra. Megsózzuk-borsozzuk, mehet hozzá az 1deci bor (kihagyható) kb 10 percig főzzük. 10perc után beleöntjük a tejszínt, elkeverjük és még 10 percig alacsony lángon hagyjuk.
Sajttal, krutonnal, bacon chips-szel, kolbasz chips-szel megszórhatjuk!
Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours