Tormakrémleves
![Tormakrémleves](https://gastrolin.hu/wp-content/uploads/2020/04/92305633_4020532217964551_253320813250347008_n-900x683.jpg)
Hozzávalók
50g reszelt torma (friss)
200ml főzőtejszín
700ml alaplé/víz+1db tyúkhús leveskocka
4-6db krumpli a sűrítéshez
só
bors
deci fehérbor (elhagyható)
2ek olaj
A tormát lereszeljük és kis olajon átfuttatjuk, épp, hogy csak addig, amíg nem barnul meg. Felöntjük a húsleves alaplével vagy a vízzel (ez esetben teszünk hozzá 1 db leveskockát). Közepes lángra tesszük, felkockázzuk a megpucolt burgonyákat és puhára főzzük ebben a tormás vízben. Ha megpuhultak a krumplik, botmixerrel egységes-krémes állagúra turmixoljuk, és visszatesszük közepes lángra. Megsózzuk-borsozzuk, mehet hozzá az 1deci bor (kihagyható) kb 10 percig főzzük. 10perc után beleöntjük a tejszínt, elkeverjük és még 10 percig alacsony lángon hagyjuk.
Sajttal, krutonnal, bacon chips-szel, kolbasz chips-szel megszórhatjuk!
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours