Citromfüves borsókrémleves
Hozzávalók:
450g fagyasztott zöldborsó
1db vöröshagyma
4ek olaj
150g főzőtejszín
1marék citromfű
só
1db zöldség leveskocka
fehérbors
Elkészítés:
Apróra vágom a hagymát, majd a forró olajon megfuttatom és pár perc után hozzáadom a borsószemeket. Dinszetelem pár percig tovább, majd ízlés szerint megsózom, borsozom és beleszórom a friss citromfűleveleket. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje a borsószemeket és főzöm közepes lángon 15-20 percig. Ha megpuhultak a borszószemek botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre, sima, krémes állagúra turmixolom. (ha a borsó héja megmarad, akkor átpréselhetjük egy szűrőn keresztül) Ezután visszateszem a már krémlevest a közepes lángra és hozzáteszem a leveskockát, megvárom míg elolvad benne. leveszem alacsony lángra a levest és a legvégén felöntöm a tejszínnel. Hagyom 2x-3x rottyanni és tálalhatjuk is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ajánlás: Reszelt sajtot és friss citromfüvet szórhatunk a tetejére tálaláskor
+ There are no comments
Add yours