Rosé kacsa, kelkáposzta beré, avocadokrém, szilvachutney


Rosé kacsa, kelkáposzta beré, avocadokrém, szilvachutney

3-4 fő részére
Hozzávalók:
Fél fej kelkáposzta
2 tk fűszer kömény

bors
3 ek olívaolaj
2db tojás
300g liszt
2db kacsamell
étolaj
1db avocado
2ek tejföl
1tk chili
Kanálka szilva chutney

Elkészítés:
A kelkáposzta leveleket vékony csíkokra vágjuk és olívaolajon közepes fokozaton dinszteljük. Ízesítjük kömyénnyel és sóval-borssal. Ha szépen összeestek a levélcsíkok és sötétzöld színt nyertek, kivesszük egy tálba és hozzáöntjük a lisztet, majd, ha már langyosra hűlt, hozzáadjuk a 2db tojást. Pár csepp vizet engedhetünk hozzá. Összegyúrjuk a tésztát és apró tócsnikat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.

A kacsamelleket beirdalljuk, jól megsózzuk mindkét felét és forró serpenyőben 3-3 percig sütjük mindkét oldalát. Ezután egy előmelegített 120 fokos sütőben 10 percig sütjük. Ha lejárt az idő, kivesszük és 3-5 percig pihentetni hagyjuk. Addig elkészítjük az avocado krémet.
1 db avocadot megpucolunk, 2 evőkanál tejfölt adunk hozzá, ízlés szerint mehet bele egy csipet só, szintén ízlés szerint chili és egy villa segítségével összenyomkodjuk amíg pépes, krémes állagot kapunk.

Ezután már csak a tálalás következik, de a lényeget ne felejtsük el, A SZILVA CHUTNEYT hozzákanalazni a kacsához, mert nagyszerű ízkombinációt kapunk, a hús mellé hamromizálva az édeskés szilva ízével.

szilva chutney ajánlás:
Kanálka Manufaktúra (Müllerben kapható)
http://kanalkakremek.hu

+ There are no comments

Add yours