Medvehagymás tojásos nokedli
Hozzávalók:
2 db tojás
2 bögre finomliszt (500g)
só
fél csokor medvehagyma
250g kockázott bacon
olaj
1 fej fejes saláta
2 cl 10%-os ecet
2 ek cukor
Elkészítés:
Egy edénybe vizet teszünk fel forrni, csipet sóval és egy ek étolajjal.
Amíg forr a víz, elkészítjük az ecetes salátát és a nokedli tésztáját.
Megmossuk a salátát, letépkedjük egy tálba a saláta leveleit.
Egy fél literes pohárba/üvegbe öntünk 2 cl ecetet, 2 ek cukrot és felöntjük hideg vízzel, addig keverjük, amíg a cukor elolvad benne. Ezt az ecetes-cukros vizet pedig ráöntjük a salátalevelekre. Betesszük a hűtőbe, amíg el nem készül a nokedli.
A lisztet a tojással és 3 csipet sóval összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
A felforrt vízbe beleszaggatjuk, és 2 percig főni hagyjuk, amíg fel nem jönnek a nokedli darabok a víz felszínére.
Leszűrjük és 2 ek olajon átfuttatjuk még a tűzön.
2-3 db tojást villával felverünk, csipet sóval ízesítjük és hozzákeverjük a nokedlihez. Addig keverjük rajta a tojást, amíg rántotta állagúra nem sül a nokedlik között.
Megszórjuk az apróra szeletelt medvehagymával és a lepirított bacon kockákkal. Tejföllel ízesítjük és dekoráljuk.
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours