Lencse korhelyleves


Lencse korhelyleves
Hozzávalók:
3ek olaj
300g lencse
500g savanyú káposzta
1szál kolbász
1marék kockára vágott szalonna
1db vöröshagyma
3db közepes krumpli
3db répa
1db fehérrépa
4tk pirospaprika
bors
2ek tejföl
1tk őrült kömény
2-3db szárított babérlevél
1db tyúkhús leveskocka
1-1,5l víz
Elkészítés:
A lencsét forró olajon pár percig átfuttatom, majd hozzáadom a savanyú káposztát. Kavargatás mellett beleteszem a pirospaprikát, ízlés szerint sózom, borsozom és megszórom az őrült köménnyel. Összekeverem a káposztás lencsét a fűszerekkel és felöntöm 1-1,5l vízzel. Hozzávágom a krumplit és répákat, majd tető alatt, 15-20 percig közepes hőfokon puhára főzöm a benne lévő alapanyagokat. Ez alatt az idő alatt felkockázom a szalonnát és felkarikázom a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütöm. Közben eltelt a 15-20 perc, lejjebb kapcsolom a hőfokot, és adok a leveshez babérlevelet és 1 db tyúkhús leveskockát. Hozzáadom a ropogós szalonnát és kolbászt, a kisült zsírjukból is merhetek bele 2-3 evőkanálnyit. A legvégén kimerek egy merőkanálnyi adagot egy mélytányérba és ebbe csomómentesre keverem a tejfölt, majd visszaöntöm a leveshez. Pár percig alacsony hőfokon összefőzöm az ízeket, majd tálalhatjuk is!

Jó étvágyat!

+ There are no comments

Add yours