Lilahagymás-szilvás fehércsokitorta
Hozzávalók
A keksz alaphoz:
350g zabkeksz
160g teavaj
A krémhez:
200g fehércsoki
200ml tejszín
1 evőkanál mascarpone
1 üveg szilva chutney (Kanálka Manufaktúra)
Elkészítés:
A zabkekszeket apróra törjük és a felolvasztott vajjal összekeverjük, beletapogatjuk egy tortaformába és 1-2 órára a hűtőbe hagyjuk összeállni.
A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt és belekanalazzuk a szilva chutneyt. Ha szeretnénk egységesebb állagot, akkor turmixgéppel összedolgozzuk majd hozzáadjuk a mascarponét és mégegyszer simára keverjük. Szintén hagyjuk 1 órát a hűtőben dermedni, majd kivesszük a kekszlapot és a krémet, a krémet egyenletesen rákanalazzuk a vajas kekszlapra és tetszés szerint díszíthetjük. Mielőtt felvágnánk még tegyük a hűtőbe kis időre.
Kanálka Manufaktúra terméke:
Limitált kiadású, markáns fűszerekkel főzött hagymalekvár alapú chutney. Különleges a gyömbér, szegfűszeg és rum ízek találkozásától.
http://kanalkakremek.hu/chutney/szilva-chutney-rummal-307
+ There are no comments
Add yours