Baconos sertésszűz csicsókapürével, gombával
Hozzávalók:
500 g sertésszűz
500 g csiperkegomba
10 db közepes nagyságú csicsóka
200 g szeletelt bacon
200 ml főzőtejszín
100 g teavaj
250 ml tej
2 ek finomliszt
só
bors
majoranna
Elkészítés:
Egy edénybe felteszünk vizet forrni kis sóval, közben megpucoljuk a csicsókákat, felkockázzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük a forró vízben.
Közben megpucoljuk a gombákat, felszeleteljük és kis olajon elkezdjük összesütni, ízlés szerint sóval, borssal és majorannával ízesítjük. Hozzáadjuk a 200 ml főzőtejszínt, majd 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük és 10 percig alacsony lángon hagyjuk rotyogni, míg sűrűbb állagú nem lesz.
Közben elkészítjük a húst, amennyire tudjuk lehártyázzuk, mindkét felét besózzuk és rátekerjük a bacon szeleteket.
Mindkét oldalát forró lángon 3-3 percig sütjük kis olajon, majd további 10 percig sütjük a 120 fokos előmelegített sütőben.
Ha készen van a hús és kivettük a sütőből, hagyjuk állni 5 percig, míg felszeleteljük.
Közben puhára főttek a csicsókák, leszűrjük róla a vizet, hozzáadjuk a 100 g teavajat, a 250 ml tejet és lepürésítjük.
Már csak a tálalás maradt hátra.
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours