Rosé kacsamell tagliatellével
Hozzávalók:
400-500 g kacsamell
500 g tészta (spagetti / tagliatelle)
4 ek méz
1,5 ek piros arany (csípős)
70 ml szójaszósz
1 db közepes brokkoli
1 db közepes cukkini
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
5 ek olaj
2 ek kacsazsír
só
Elkészítés:
Egy edénybe feltesszük a tésztának a vizet forrni, csipet sóval és 1-2 ek olajjal. Amíg melegszik a tésztának a víz, egy másik edényben szintén vizet kezdünk forralni, amiben puhára főzzük majd a brokkolit.
Ez idő alatt felszeleteljük vékony karikákra a cukkinit, a póréhagymát és a répából is vékony csíkokat szelünk (julienne)
Ezt a 3 zöldséget egy 3. edénybe, 3-4 ek olajon közepes lángon sütjük, majd a brokkoli is mehet a forralt vízbe és a tésztánkat is elkezdhetjük főzni.
Amíg fő a tészta és a brokkoli és sülnek össze a zöldségek, beirdaljuk a kacsamelleket és magas lángon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd előmelegített 120 fokos sütőben még 10 percig tovább sütjük.
4 evőkanál mézhez 1-1,5 evőkanál piros aranyat keverünk (ízlés szerint csípőset)
Az elkészült tésztát, brokkolit és zöldségeket összekeverjük, 50 ml szójaszósszal lelocsoljuk.
A kacsamelleket 3-5 percig állni hagyjuk, miután kivettük a sütőből.
Tálaláskor rászeleteljük vékony csíkokra a kacsamelleket, még egy kis szójaszósszal leöntjük és a kacsa tetejére rácsorgatjuk a mézes mártásunkat.
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours