FÜSTÖLT VÖRÖSBAB KRÉMLEVES


FÜSTÖLT VÖRÖSBAB KRÉMLEVES

Hozzávalók 4 fő részére:
1 db vöröshagyma
2 db krumpli
1 gerezd fokhagyma
3 marék vörösbab (áztatva 1 napot) vagy 400g vörösbab konzerv
125 g bacon
1 rúd száraz kolbász
1 kk füstölt pirospaprika
2 ek olaj
só
bors
200 ml tejszín
200 ml alaplé

Elkészítés:
A hagymàt felaprítom és kis olajon megdinsztelem majd a babot is hozzáteszem és átfuttatom az olajon! Kockákra vágom a megpucolt krumplikat és mehet a babhoz! Megszórom pirospaprikával és sóval, borssal, beleteszem a fokhagymát! Felöntöm az alaplével, 15 percig közepes hőfokon fedél alatt főzöm! Ez alatt az idő alatt megpirítom a szintén apróra vágott bacon darabokat és a felkarikázott kolbászt! Ha minden puhára főtt a levesben, összeturmixolom és hozzáadom a tejszínt! 5-10 percig még főzöm, majd a bacon-kolbász chips-szel tálalhatjuk!

+ There are no comments

Add yours