EPRES BROWNIE TORTA


EPRES BROWNIE TORTA
Hozzávalók:
250g étcsokoládé
240g teavaj
250g eper
4db tojás
330g cukor
120g liszt
1cs sütőpor
30g kakaópor
csipet só
100g földimogyoró (elhagyható)
Elkészítés:
A vajat és az összetört étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Addig a tojásokat a cukorral habosra verjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kakaóport és két részletben a habos tojásos masszához adjuk a felolvasztott csokival és vajjal együtt. Teszünk hozzá egy csipet sót és a földimogyoró darabkákat. Egységes csomómentes masszává turmixoljuk és beleöntjük egy kivajazott 26cm-es tortaformába. A tetejére a felvágott eperdarabokat rászórjuk és mehet az előmelegített 160 fokos sütőbe, kb 40 percre.
(A torta nem lett egészben szép, emiatt ne ijedjünk meg, ha kivesszük a sütőből, de az íze mindenért kárpótolni fog benneteket)🥰

+ There are no comments

Add yours