CITROMOS FRISSÍTŐ MADÁRTEJ
Hozzávalók:
4db tojásfehérje
4db tojásfehérje
2csipet só
2ek porcukor
800ml tej
1 vaníliarúd
4db tojás sárgája
2db citrom leve
70g cukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni majd adjuk hozzá a 2 ek porcukrot és verjük teljesen keményre.
A tejet gőzölésig melegítjük és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. 2-3 percig főzzük majd megfordítjuk és kiszedjük egy tálba. A tojássárgáját egy csipet sóval, citromlével és cukorral jó habosra keverjük, öntsünk hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el és öntsük vissza az egészet egy edénybe. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg szépen be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, ezek után tegyük bele a galuskákat és 2-3 órára mehet a hűtőbe!
+ There are no comments
Add yours