Epres-mascarponés csodatorta
Hozzávalók:
120g liszt
120g vaj
2db tojás
1csomag sütőpor
csipet só
140g cukor
1csomag vaníliás cukor
fél citrom leve, reszelt héja
Krémhez:
250g mascarpone
200ml habtejszín
1ek porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 22cm-es tortaforma alját és oldalát is kivajazzuk.
A vajat felolvasztjuk. A liszthez pedig hozzákeverjük a sütőport.
A tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, hozzáadjuk a vaníliáscukrot és lassan a lisztet a vajat és a csipet sót. Belenyomjuk a fél citrom levét és beleszórjuk a reszelt citrom héját. Kanállal összedolgozzuk és beleöntjük a tortaformánkba.
35-45 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Ne ijedjünk meg, ha a tortánk közepe kicsit beesik, tökéletesen bele tudjuk kanalazni a krémünket 🙂
A habtejszínt felverem a porcukorral és egységesre összedolgozom a mascarponeval.
A tetejére szezongyümölcsöt szórhatunk díszítésnek
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours