Spárgás Quiche


Spárgás Quiche

Hozzávalók a tésztához:
200g liszt
100g vaj
100ml víz
1db tojás sárgája
Hozzávalók a feltéthez:
1cs zöldspárga
2db lilahagyma
2gerezd fokhagyma

Bors
200ml főzőtejszín
1db tojás + a megmaradt tojás fehérje
2ek olívaolaj
Kis reszelt cheddar sajt
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, sodrófával kinyújtjuk és egy pite formába simítjuk. Betesszük a hűtőbe, amíg a feltétet elkészítjük. A fokhagymát kinyomjuk, a lilahagymát csíkokra vágjuk és kis olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk félúton a spárgákat is, kicsit megdinszteljük, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hozzákeverjük a tojást és a megmaradt fehérjét. (Ne legyen forró, mert akkor összekapja a tojásokat, kicsit hagyjuk kihűlni) A pitét kivesszük a hűtőből, megszurkáljuk egy villával a tetejét, 10 percre betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kivéve beleöntjük a spárgás-tejszínes feltétet, megszórjuk a sajttal és további 30-40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

+ There are no comments

Add yours