Baszk sajttorta


Baszk sajttorta

Hozzávalók:
500g mascarpone
175ml habtejszín
35g liszt
150g cukor
3 tojás
1tk vanília kivonat
1csipet só

Elkészítés:
A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat majd mehet minden bele, csomómentesre keverjük és egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. (A sütőpapír nyugodtan kilóghat a formából). 200 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ne ijedjünk meg, ha a teteje szinte feketére sül, ez így lesz tökéletes. Hagyjuk a sütőt visszhűlni, addig ne nyissuk ki, mert össze fog esni a tortánk.
Önmagában is finom egy kávé mellé, de baracklekvárral vagy friss gyümölccsel még ínycsiklandozóbb.
Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours