Lencse korhelyleves
Hozzávalók:
3ek olaj
300g lencse
500g savanyú káposzta
1szál kolbász
1marék kockára vágott szalonna
1db vöröshagyma
3db közepes krumpli
3db répa
1db fehérrépa
4tk pirospaprika
só
bors
2ek tejföl
1tk őrült kömény
2-3db szárított babérlevél
1db tyúkhús leveskocka
1-1,5l víz
Elkészítés:
A lencsét forró olajon pár percig átfuttatom, majd hozzáadom a savanyú káposztát. Kavargatás mellett beleteszem a pirospaprikát, ízlés szerint sózom, borsozom és megszórom az őrült köménnyel. Összekeverem a káposztás lencsét a fűszerekkel és felöntöm 1-1,5l vízzel. Hozzávágom a krumplit és répákat, majd tető alatt, 15-20 percig közepes hőfokon puhára főzöm a benne lévő alapanyagokat. Ez alatt az idő alatt felkockázom a szalonnát és felkarikázom a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütöm. Közben eltelt a 15-20 perc, lejjebb kapcsolom a hőfokot, és adok a leveshez babérlevelet és 1 db tyúkhús leveskockát. Hozzáadom a ropogós szalonnát és kolbászt, a kisült zsírjukból is merhetek bele 2-3 evőkanálnyit. A legvégén kimerek egy merőkanálnyi adagot egy mélytányérba és ebbe csomómentesre keverem a tejfölt, majd visszaöntöm a leveshez. Pár percig alacsony hőfokon összefőzöm az ízeket, majd tálalhatjuk is!
Jó étvágyat!
+ There are no comments
Add yours