“Minimálbéres” vegán sajttorta
Hozzávaló bögrés mennyiségek 18-20cm-es tortaformához:
0,5 bögre datolya (min. 2 órára beáztatjuk)
0,5 bögre mandula
csipet só
Krémhez:
1,5 bögre kesudió (1 éjszakára beáztatjuk)
0,5 bögre agavé szirup (helyettesíthető mézzel)
0,5 bögre kókuszolaj (folyékony állapotban)
1 fél citrom leve
1 db lime
1 kupak vanília aroma
Tetszés szerinti szezonális gyümölcsök (málna, eper, áfonya, mango, stb…) vagy zöldfűszerek (menta, citromfű)
Elkészítés:
A datolyáról leöntjük a vizet, amiben áztattuk, majd a mandulával és egy csipet sóval apróra daráljuk.
Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és az összetört datolya-mandula alapot a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
Ezután nekiláthatunk a krémnek.
A kesudióról szintén leöntjük a vizet, amiben áztattuk, és egy turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a kókuszolajat, az agavé szirupot, fél citromot facsarunk bele és kis lime reszelt héját, 1 kupakot a vanília aromából és összeturmixoljuk sima, pépes állagúra. Tetszés szerint turmixolhatunk gyümölcsöket a krémbe, ezáltal színesíthetjük a krémünket és még ízesebbé tehetjük.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a már meglévő alapunkon és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Ha úgy ítéljük meg, hogy már nem esik szét, megszilárdult, akkor felvághatjuk és fogyasztásra kész.
(Tipp: fagyasztóba téve 1 óra alatt összeáll)
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours