Póréhagymás csirkemell spárgaágyon
Hozzávalók:
1000 g csirkemell
1 db póréhagyma
500 g zöld spárga
200 g pulykamell/csirkemell sonka
300 g 20%-os tejföl
2 marék reszelt trappista sajt
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és borsozzuk, majd forró olajon mindkét felét elősütjük.
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a sonkákat pedig vékony csíkokra és szintén kis olíva olajon átfuttatjuk. (Először a póréhagyma karikákat, majd pár perc után hozzáadjuk a sonka csíkokat.)
A csirkemelleket egy tál aljába helyezzük szorosan egymás mellé. A póréhagyma karikákat és a sonkacsíkokat egy keverőtála öntjük, majd 2 pohár tejföllel összekeverjük. Ezt még ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk, majd a csirkemellek tetejére kanalazzuk. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Amíg sülnek a csirkemellek a sütőben, a spárgáknak levágjuk a fás végét, majd egy serpenyőbe 1 evőkanál teavajat melegítünk és rászórjuk a spárgákat. Megsózzuk ízlés szerint és 10 perc alatt puhára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours