Saslik 3 féle körettel
Hozzávalók:
Saslikhoz:
500g csirkemell
250g csiperke gomba
2db kaliforniai paprika
2db cukkini
2db padlizsán
2db vöröshagyma
Retek tzatzikihez:
150-200g retek
2gerezd fokhagyma
csipet só
csipet bors
175g tejföl
Tormás kukorica salátához:
1db konzerv csemegekukorica (300-350g)
2ek tejföl
2ek majonéz
2ek torma
1db alma
Francia burgonyához:
500g burgonya
100ml főzőtejszín
50g teavaj
só
Elkészítés:
Ha időnk engedi 1 nappal korábban pácoljuk be a csirkemellet, kevés sós és borsos olajban. Ha azonnal készítenénk, akkor se essünk kétségbe, frissen felszeleteljük nagyobb darabokra és jól megsózzuk és olajjal lekenjük. Felkockázzuk a zöldségeket, és nyársakra felhúzzuk.
Előmelegített 220 fokos sütőben 40 percig sütöm (20 percnél-félidőnél kiveszem és átforgatom a nyársakat)
Amíg sülnek a rablónyársak, elkészítjük mindkét salátánkat.
A retkeket lereszeljük sajtreszelővel, kinyomkodjuk a levét jó alaposan és egy pohár tejfölt adunk hozzá. Belenyomunk 2 gerezd fokhagymát és ízlés szerint megsózzuk- borsozzuk. Nincs más dolgunk, mint jól összekeverni.
Felkockázunk 1 db almát, kiborítjuk a konzervből a csemegekukoricákat és egy tálba öntjük a felkockázott almákkal együtt. 2 ek tejfölt, 2 ek majonézt és 2 ek tormát keverünk hozzá.
A salátákat hűtőbe tehetjük, amíg a francia mini burgonyánkat is elkészítjük.
Előveszünk egy muffin sütőformát, alaposan, jó vastagon kivajazzuk. Uborkareszelővel vékonyra szeljük a krumplikat. Jól megsózzuk és a kivajazott muffin formákba helyezzük őket. Mindegyik kupac krumpli tetejére tejszínt öntünk és elegyengetjük a krumplik körül. A tetejére reszelt trappista sajtot szórunk.
Mehet a sütőbe a saslikunk alá. Legalább 30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Videó:
+ There are no comments
Add yours