Cukkinifőzelék sajtos fasírttal


Cukkinifőzelék sajtos fasírttal

Hozzávalók:

a főzelékhez
2 db közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
2 ek étolaj
2 ek kapor
175 g tejföl
2 ek liszt

a fasírthoz
250 g sertés darálthús
1 fej vöröshagyma
3 tk őrölt paprika
1 zsemle
reszelt trappista sajt (kb 1  maréknyi)

bors

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra aprítjuk és forró olajon megdinszteljük. Lereszeljük a cukkiniket és hozzáadjuk a felkockázott hagymához. Keverünk rajta párat, ízlés szerint sózzuk- borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot és a kinyomott fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a reszelt cukkiniket. Lefedjük az edényt 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, így főzzük tovább közepes hőfokon.
Ez alatt az idő alatt elkészítjük a sajtos fasírt golyókat. Egy tálba tesszük a darált sertéshúst, szintén apró kockákra vágott vöröshagymát, egy vízbe áztatott zsemlét tépkedünk bele és ízlés szerint szintén megsózzuk- borsozzuk és 3 teáskanál őrölt csemegepaprikával még meghintjük. A végén pedig összekeverjük a lereszelt trappista sajttal. Kis golyókat gyúrunk belőle és forró olajon kisütjük.

A főzeléket bekavarjuk 2 evőkanál liszttel, hogy sűrűbb állagot kapjon, és finoman hozzáadva, csomómentesre keverjük a főzelékbe a pohár tejfölt.
Hagyom még főlni 10 percig, majd leveszem a tűzről és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours