Mediterrán töltött padlizsán
Hozzávalók:
3 db közepes padlizsán
150 g bulgur
1 db kaliforniai paprika
fél szál póréhagyma
10 db koktélparadicsom (vagy 2-3 közepes paradicsom)
200 g feta sajt
két maréknyi reszelt trappista
pár levél friss bazsalikom
2 kiskanál pesto
só
bors
2 ek olíva olaj
2 ek étolaj
Elkészítés:
A bulgurt forró étolajon megfuttatjuk majd, 300 ml vízzel felöntjük. (Mindig dupla annyi vizet adunk hozzá, mint amennyi bulgurt) Lefedjük és alacsony lángon főni hagyjuk addig, amíg meg nem szívta magát a vízzel és a víz el nem párolgott róla. (kb 20 perc)
Ez idő alatt felkockázzuk a zöldségeket (paradicsomot, kaliforniai paprikát, póréhagymát és a feta sajtot), egy tálba öntjük, tépkedünk hozzá friss bazsalikom leveleket és 2 kiskanál pestot adunk hozzá, majd összekeverjük.
Középen kettévágjuk a padlizsánokat, kiskanállal kiszedjük a közepét.
Az elkészült bulgurt hozzáöntjük a felvágott zöldségeinkhez, összekeverjük egységessé és készen is van a töltelékünk.
Nincs más dolgunk, mint belekanalazni a padlizsánok belsejébe, reszelt sajttal megszórni és előmelegített sütőben 180-an fokon 20-30 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours