Baconos sertésszűz csicsókapürével, gombával


Baconos sertésszűz csicsókapürével, gombával

Hozzávalók:

500 g sertésszűz
500 g csiperkegomba
10 db közepes nagyságú csicsóka
200 g szeletelt bacon
200 ml főzőtejszín
100 g teavaj
250 ml tej
2 ek finomliszt

bors
majoranna

Elkészítés:

Egy edénybe felteszünk vizet forrni kis sóval, közben megpucoljuk a csicsókákat, felkockázzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük a forró vízben.
Közben megpucoljuk a gombákat, felszeleteljük és kis olajon elkezdjük összesütni, ízlés szerint sóval, borssal és majorannával ízesítjük. Hozzáadjuk a 200 ml főzőtejszínt, majd 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük és 10 percig alacsony lángon hagyjuk rotyogni, míg sűrűbb állagú nem lesz.

Közben elkészítjük a húst, amennyire tudjuk lehártyázzuk, mindkét felét besózzuk és rátekerjük a bacon szeleteket.
Mindkét oldalát forró lángon 3-3 percig sütjük kis olajon, majd további 10 percig sütjük a 120 fokos előmelegített sütőben.

Ha készen van a hús és kivettük a sütőből, hagyjuk állni 5 percig, míg felszeleteljük.

Közben puhára főttek a csicsókák, leszűrjük róla a vizet, hozzáadjuk a 100 g teavajat, a 250 ml tejet és lepürésítjük.

Már csak a tálalás maradt hátra.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours