Tonhalas-fetás tészta
Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
280 g tonhalkonzerv
250 g koktélparadicsom
200 g fetasajt
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
bazsalikom
só
bors
3 ek olívaolaj
2 ek étolaj
Elkészítés:
Egy edényben vizet forralunk, a vízhez 2 evőkanál étkezési olajat öntünk és 3 csipet sót teszünk még hozzá.
A már felforrt vízbe beledobjuk a tésztánkat és pár perc alatt készre főzzük. Amíg a tészta elkészül, kettévágjuk a koktélparadicsomokat, felszeleteljük a fetasajtot, megpucoljuk a sárgarépát és a két gerezd fokhagymát.
Az elkészült tésztánkról leöntjük a vizet és 3 evőkanálnyi olívaolajon átfuttatjuk.
Ezután kinyomjuk a tésztánkra a két gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, a vékonyra szelt sárgarépaszeleteket és a tonhalat olajával együtt, friss bazsalikomlevelekkel megszórjuk, ízlés szerint pedig sóval és borssal ízesítjük. A még meleg edényben jól összeforgatjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaláskor a tészta tetejére fetasajtot szórunk.
Jó étvágyat hozzá!
+ There are no comments
Add yours