Áfonyás Császármorzsa


Áfonyás Császármorzsa
3-4 főnek
HOZZÁVALÓK:
– 4 db tojás
– 10 ek búzadara
– 4 ek finomliszt
– 6 ek cukor
– 1,5 dl tej
– 1 dl tejszín
– 1 cs vaníliás cukor
– csipet só
– 1 citrom / lime / narancs reszelt héja
– diónyi vaj
– kis vaj kikenni a serpenyőt
– 200 áfonya
ELKÉSZÍTÉS:

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojásfehérje kivételével minden alapanyagot összekeverünk. (a tejet langyosra mikróban melegítsük fel, úgy öntsük bele a tálba) Ezután csomómentesre, jól kikeverjük a masszánkat.

A tojásfehérjéket szintén egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztánkba, majd ezután beleszórjuk a fél doboz áfonyát.

A serpenyőt kikenjük egy kis vajjal, és közepes lángon felmelegítjük. Ha a serpenyőnk kellően meleg, beleönthetjük az áfonyás masszát.

Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk és apró darabokra tördeljük, egyenletesre pirítva a császármorzsánkat.

Tálalhatjuk bármivel ami gyümölcs, ami édes, ami folyós 🙂

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours