Pavlova


Pavlova

Hozzávalók a habcsóklaphoz:

6 tojásfehérje
300 g kristálycukor
3 ek kakaópor
1 tk balzsamecet
30 g étcsokoládé

Torta tetejére valók: 

1/2 tejszín
1/2 kg málna / áfonya / eper

Elkészítése:

Verjük fel a tojásfehérjéket lágy habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a cukrot, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Szórjuk rá a kakaóport, öntsük hozzá a balzsamecetet, adjuk hozzá a finomra aprított csokoládét és óvatosan keverjük össze.

Tegyünk egy sütőpapírt a tepsire, majd rajzoljunk rá egy kb 23cm átmérőjű karikát.

Öntsük a habot a rajzolt körbe és szépen egyengessük el a tetejét, hogy szép, formázott habcsóklapot kapjunk.

Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd azonnal vegyük le 150 fokra. Süssük 1 órán keresztül, akkor kész, ha szép szilárd, nem baj, ha kicsit repedezett a külseje, belül szép puha.

Ha úgy gondoljuk elkészült már, akkor nyissuk kis résnyire a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni. (Ne vegyük ki azonnal, mert a tortánk összeesik!!!)

Ezután már csak a díszítés maradt, a tejszínt verjük fel kemény habbá, halmozzuk a torta tetejére, ezután szórjuk meg a gyümölcsökkel, csokireszelékkel, menta levéllel…

Jó étvágyat!

 

+ There are no comments

Add yours