Tunkolós csirke
Hozzávalók:
4-6 adag
1 kg csirkemell
400 g paradicsomszósz
200 g tejszín
20 g teavaj
2 ek mustár
bazsalikom
2 db egész mozzarella
só
bors
olaj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A csirkemelleket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kis olajon elősütjük, erős tűzön kérget sütünk rá.
Egy másik edényben közben összeöntjük a paradicsomszószt és a tejszínt, hozzáadjuk a teavajat és a mustárt, alacsony hőfokon melegítjük és összekeverjük. Fontos, hogy ne forraljuk fel.
A csirkemelleket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kis olajon elősütjük, erős tűzön kérget sütünk rá.
Egy másik edényben közben összeöntjük a paradicsomszószt és a tejszínt, hozzáadjuk a teavajat és a mustárt, alacsony hőfokon melegítjük és összekeverjük. Fontos, hogy ne forraljuk fel.
Egy tálba elrendezzük szorosan egymás mellé a csirkemelleket, majd ráöntjük a meleg, egységesre kevert szószunkat.
Ezután bazsalikom leveleket és mozzarella sajtot tépkedünk rá.
Ezután bazsalikom leveleket és mozzarella sajtot tépkedünk rá.
Ha ezzel mind megvagyunk, mehet a sütőbe és alsó-felső sütés esetén 45 percig 180 fokon, légkeveréses sütés esetén 30 percig 170 fokon készre sütjük.
Köretnek bármit készíthetünk mellé.
Jó étvágyat!
+ There are no comments
Add yours