Ferdinánd Tekercs


Ferdinánd Tekercs

HOZZÁVALÓK:

30 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
3 ek kristálycukor
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
10 dkg teavaj (+ tepsi kikenéséhez is kicsi)

Ízlés szerint darált dió vagy mandula

Az élesztőt megkelesztjük 1 dl langyos tejben elkevert 1 ek kristálycukorral. A liszthez hozzákeverjük a megkelt élesztőt, majd a tojásokkal, sóval és 1 dl tejjel közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen legalább 45 percig pihentetjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, olyan vékonyra, hogy még feltekerhető legyen. A margarint habosra keverjük a porcukorral és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. A tésztát összegöngyöljük és kétujjnyi csigákat vágunk belőle. Kikent, magas falú kerámiatálba vagy tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a csigákat.

Előmelegített sütőben 220 fokon kb 30 pecig sütjük. Félidőben meglocsoljuk a tejszín, vaníliás cukor és cukor egyvelegével és szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

+ There are no comments

Add yours